יש מקומות סביב הכנרת שהפכו עם השנים לנכסי צאן ברזל, אחד מהם הוא פאב ומסעדת על הנר השוכן במתחם הירדנית שבקיבוץ כנרת.
על גדת נהר הירדן ובמרחק כמה צעדים מהכנרת ממוקמת "על הנהר", ביסטרו-מסעדה נעים שטובל בנוף, עם תפריט מגוון שמאגד מנות מהמטבח האיטלקי והים תיכוני.
עם רדת ערב המסעדה משנה אופיה והמקום הופך למוקד בילוי לילי שמושך אליו את צעירי האזור כמו גם תיירים ועוברי אורח שנקלעו אליו במקרה.
בשעות הערב, תמצאו כאן תפריט אלכוהול ובפרט, קוקטיילים שהולמים את האווירה ונבחרו בקפידה על ידי הבעלים.
בין המומלצים תמצאו למשל את ה"טרופיקנה", קוקטייל מבוסס רום, שקדים, ליים ואננס או את ה"יוזו מוג'ו", קוקטייל מבוסס ג'ין, יוזו, ליים ובזיליקום.
ומה עם האוכל? כאן תמצאו זו לצד זו מנות כמו קרפציו טונה עם אבוקדו; סלט פטריות וקלמרי, פילה בקר עם ירקות שורש בתנור ופירה תפודים ברוטב שמנת, ברנדי ופלפל, פילה דניס עם ריזוטו כרובית, פיצות כפיצה עם ארטישוקים או פלפלים חריפים ופטה, ועוד.
על הנהר הוא שם נרדף למסעדה מיתולוגית עבור תושבי המקום כבר שנים רבות, מטיילים אוהבים לחזור לכאן וזהו ללא ספק ה-מקום לשתות בו משהו רענן ואלכוהולי בשעות בין ערביים ולאכול בו ארוחה טעימה.
בוויז: על הנהר קיבוץ כנרת
יקב ברניקי הוא יקב בוטיק הממוקם במבנה בזלת עתיק משנת 1929 הייקב מייצר כ-10,000 בקבוקים בשנה, יינות מובחרים, אדומים, לבנים יבשים ועוד.
מסעדת קצה הנחל בגינוסר מגישה אוכל ביתי, אוכל לבנוני, אוכל מזרחי ותבשילים. קצה הנחל נגישה לנכים, פתוחה בשבת ואיננה כשרה. במקום מתקיימות מעת לעת הופעות חיות וניתן לשבת בחוץ.
האוויר של הצפון והבריזה מהכנרת מעלים במהירות את החשק לנגוס בנתח משובח בקרב חובבי הבשר. אנו מגישים לכם שתי המלצות מנצחות למסעדות בהן הקורניבורים שביניכם יחגגו.
כשאתם חושבים על מסעדה שהיא שם דבר בקולינריה הישראלית, המדיון כנראה לא יקח אתכם באופן אוטומטי למושבה מגדל, אבל דווקא כאן, במרכז מסחרי בצומת מגדל מסתתרת מסעדה עם נוף מרהיב לכנרת ומול הר הארבל, זוהי מגדלנה, מסעדת השף של יוסף 'זוזו' חנא.
חובבי הבשרים מכירים, כל השאר – חייבים! תכירו את גיליס, מוסד בשרים מפואר עם פז"ם מרהיב של סועדים ומשתתפים סדנאות שכולם חולקים את החדווה לבשר מעולה ומשובח.
בעת חופשתכם אצלנו ברשת עספור מוזמנים לבקר ביקב טרה נובה במושב כנף בדרום רמת הגולן במרחק נסיעה קצרה ממתחמי האירוח שלנו לחוויה קולינרית תוצרת הגולן. ביקב טרה נובה מייצרים יין ושמן זית ומגדלים פירות יער.
במהלך חופשתכם אצלנו באחד ממתחמי האירוח ברשת עספור ממליצים לכם על ביקור ביקב בהט עין זיוון שבצפון הגולן. מרכז המבקרים של יקב בהט מכיל 65 מקומות ישיבה למבקרים ובר יין לטעימות.